Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

dinsdag 22 december 2015

Edese Politicus Van 2015













Aan het einde van het jaar hier nog een kleine verkiezing op weblog De Winkelhaak, namelijk de Edese politicus van 2015. Ik heb een drietal namen opgevoerd die wat mij betreft voor deze titel in aanmerking komen. Gekozen zijn kandidaten allemaal uit het kamp van de oppositie voorzien van een korte omschrijving. Ik zal dan ook later mijn persoonlijke voorkeur kenbaar maken. Eerst wil ik eens peilen via dit weblog, twitter en facebook hoe anderen hierover denken. Dus laat maar eens weten welke van deze drie er volgens u in aanmerking komt voor de titel.



(1) Mevrouw Ellen Out (GroenLinks/Progressief Ede)
Toen bleek dat de drie zittende raadsleden van GL/PE na de gemeenteraadsverkiezing in 2014 niet terug gingen keren was mijn verwachting dat P.G. van den Berg de lijsttrekker zou worden. Het werd echter de geheel onbekende mevrouw Ellen Out. In de tussentijd heeft zij zich goed geprofileerd. Enerzijds door het gebruik van de sociale media maar veel belangrijker door haar bijdragen in de gemeenteraad die als zeer constructief kunnen worden genoemd. Er is een goede balans tussen tegenwicht bieden aan collegevoorstellen of juist deze ondersteunen. Oppositievoeren daar waar nodig en dat op een prettige manier.

(2) Ruben van Druiten (Burgerbelangen)
De voorman van de lokale partij gestoeld op Fortuynistisch gedachtegoed heeft het de laatste tijd druk. De partij is als enige (principieel) tegen de komst van asielzoekers en heeft de rest van de raad tegen als het om dit onderwerp gaat. Al eerder stond de bouw van een moskee op de agenda en roerde hij zich tegen de stroom in. Zijn optreden en taalgebruik is ronduit helder en laat niets aan de verbeelding over. Samen met partner Natasja heeft hij zitting in de Edese raad en hoewel geen gebruik makend van twitter is hij wel heel actief met het reageren op zaken via facebook. Bijvoorbeeld als Jolmer Winkel weer eens een column heeft geschreven die hij als schurend heeft ervaren…

(3) Breunis van de Weerd (Staatskundige Gereformeerde Partij)
Je wordt (tegen de verwachting in) de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezing om vervolgens (samen met de VVD) aan de kant te worden gezet door vijf partijen die zich voor de (in)formatiebesprekingen al hadden gevonden. Heel zuur dus en heeft eventjes geduurd dat de teleurstelling verwerkt kon worden. Maar de huidige stijl van oppositievoeren is dan ook constructief te noemen en dat op een politiek correcte manier. Dit in tegenstelling tot de VVD tot zich nog steeds zeer rancuneus opstelt. Breunis van de Weerd is dan ook een goede oppositieleider te noemen.


Hier is dan de uitslag:

Van alle stemmers op facebook, twitter en deze weblog koos 19% voor Breunis van de Weerd, 23% voor Ruben van Druiten en het liefst 58% voor Ellen Out.

Zelf had ik ook al eerder besloten om de titel Edese politicus van 2015 naar mevrouw Out te laten gaan! Zowel de voltallige redactie van de Winkelhaak als de stemmers hebben u verkozen. Van harte gefeliciteerd met dit heugelijk feit! 





6 opmerkingen: